TRABZON / ARAKLI - Yeşilyurt İlkokulu

Ara

Okulumuz sinema günleri kapsamında aralık ayı sinema filmi  olarak ilkokul öğrencilerimize “Shraq (utangaç)” adlı animasyon filmi izletildi.  Patlamış mısır eşliğinde filmini izleyen öğrencilerimiz keyifli bir gün geçirdi.

Ara

12-18  Aralık Yerli Malları Haftası  kapsamında öğrencilerimiz   yerli ürün   çeşitlerimizden getirerek okulumuzda stand    hazırladılar. Okul idaresine ve öğretmenlere  ikramlarda bulundular. Emeği geçen öğretmenlerimize. velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Trabzon Trafik Jandarması tarafından Cumhuriyetin 100 yılında 100 Okulda Trafik Eğitimi” projesi kapsamında  jandarma mobil trafik eğitim aracını bugün okulumuzda ağırladık. Araklı İlçe Trafik Jandarma Komutanlığı ekiplerince öğrencilerimize trafikle ilgili eğitimler verildi. Öğrencilerimiz trafik araçlarına binerek kuralları eğitim pistinin üzerinde canlı canlı yaşadılar.Emeği geçen Jandarma  trafik ekibine  teşekkür  ediyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda coşkuyla kutlandı.Öğrencilerimiz tarafindan öğretmenlerimiz için akrostij çalişmalarini okudular.Arakli ilçemizde "24 Kasım Öğretmenler günü resim yarışmasında okulumuz 3-A sınıfından Muharrem KÜÇÜK isimli öğrencimiz 2.lik derecesini elde etti.Öğrencimizi ve Sınif Öğretmenimiz Elif KARBUZ'u kutluyoruz.Okul müdürümüz  Cemil CAN tarafından öğretmenlerimize hediyeler verildi.Ayrica yarışmalara katılan öğrencilerimize katilim Sertifikaları verildi.Programda emeği geçen öğrencilerimize ve İngilizce öğretmenimiz Elif DEMİR'e teşekkür ediyoruz.Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Öğrencilerimizin okul çantalarının öğrencilerimizi rahatsız etmesine son verdik. Her sıranın yan tarafına çengel montajı yapılarak, çantaların bunlara asılması sağlandı.Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu çalışmadan çok memnun oldular. Emeği geçen Okul Müdürü Cemil CAN'a, Müdür Yrd. Murat KÜÇÜKALİ'ye, yardımcı personelimiz Erkan KÜÇÜK'e   ve servis şoförümüz Hamit KÜÇÜK'e teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda sene başı öğretmenler kurulunda almış olduğumuz karar gereği her ayın ilk haftası ilkokul öğrencilerimize seviyeye uygun  "MAŞA   İLE  KOCA AYI" sinema  filmi  izletilerek sinema günlerini başlattık.Öncesinde öğrencilerimize patlamış  mısır ikram ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Anma Programını saat 09.05'te saygı duruşu Ve İstiklal MArşı ile başladık.Öğrencilerimiz Şiirler okurken Yarışmalara katılan öğrencilerimize sertifikaları verildi.Uluı Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kas

Okul bahçemizde öğrencilerimizin daha güvenli bir şekilde top oynayabilmesi için bahçemizin Kuzey ve Güney kısımlarına duvar üzerlerine güvenlik filelerİ çekildi. Bu çalışmada emeği geçen Okulumuz Müdür Yardımcısı Murat KÜÇÜKALİ'ye, Beden Eğitimi öğretmenimiz Volkan SUMER'e, HES Çalışanları Hasan  Bey'e  ve Kaya Bey'e, okul aile birliği üyelerimize, servis şoförlerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetin 100. yıl kutlama  programı  okulumuz tarafından Yeşilyurt İstiklal Şehitliğinde yapıldı. Öğrencilerimiz 100. yıl karografisi gerçekleştirdiler. Şehitliğe kortej yürüyüşü yapıldı.Okul Müdürümüz Cemil CAN tarafından günün anlam ve önemini belirten  konuşma yapılırken öğrencilerimiz şiirler okudular.Cumhuriyet BAyramımız kutlu olsun.

Ekm

Okulumuzda "Şarkılarla İngilizce Öğretimi"  konusunu içine alan e twinning projemiz 4 farklı ülkeden ortaklarımızla devam ediyor.

Projemizde, küçük yaş gruplarına İngilizce öğreten partnerler olarak sınıflarımızı çevrimiçi olarak bir araya getirecek, kaynaklarımızı birleştirecek, şarkılarla ve enstrümanlarla İngilizce öğretimi konusunda fikir paylaşımında bulunacağız.İngilizce Öğretmenimiz Elif DEMİR'e ve  projeye dahil olan  öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Projemiz 5 ülkeden (Türkiye, İspanya, Portekiz, Litvanya ve Kuzey Makedonya) katılımın olduğu 11 ortaklı bir projedir.

Ekm

"13 Ekim Dünya Afet  Riskini Azaltma Günü"  kapsamında okulumuzda afet bilinçlendirme videosu tüm öğrencilerimizde izletildi.Ardından Deprem tatbikatı yapılarak deprem sonrası okulumuz tahliye edildi.Öğrencilerimiz bahçede  Öğretmenleri nezaretinde halka oldular, afet konusunda bilgilendirme yapıldı.

Eyl

2023-2024  Eğitim Öğretim yılı herkese hayırlı olsun.Okulumuzda göreve başlayan   Okul Öncesi Öğretmeni Aydan KOÇ, Sınıf Öğretmeni Mürsel SAYGIN ve Sınıf Öğretmeni Yeşim KÜÇÜK okulumuza hoş geldiler. Kendilerine başarılar diliyoruz.Okul Öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerimize çikolata dağıtarak İlköğretim haftasını hep beraber kutladık.Herkese hayırlı olsun.

Tem

Daha önceden okul logomuz marka onayi almış olup tasarım tescili konusunda da okulumuzda  çalışmalar başlatıldı.   Okulumuzda şubat ayında  okuma  alişkanligini gelistirmek amaciyla kütüphane tasarimi, bağımlılıkla mücadele  tasarimi, fen bilgisi-canlilarin gruplandırılması  ile ilgili duvar tasarimi ve anasınıfı  isim tasarımı hazırlandı.  Tasarımlarımızın tescili için Şubat 2023'te Türk Patent Kurumu'na başvuruda bulunuldu.14.07.2023 tarihi itibariyle   Türk Patent Kurumu  tarafından  tasarım tescil başvurunuz onaylandı. Tasarımda payı olan tüm öğretmenlerin adına tescil belgesi kurumumuza gönderildi.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.